Faluintjes Trail News

 • Opletten op deze locatie! (2/18/2021) by Lesley Cools

  Het doet ons plezier dat wij zoveel positieve reacties krijgen van jullie, over het parcours, en het uitpijlen!

  Maar spijtig genoeg zien wie hier een daar ook enkele deelnemers die verkeerd gelopen zijn, of te ver gelopen.
  Aan de hand van de Strava data hebben we vast gesteld, dat dit steeds op dezelfde plaats gebeurd. Nu blijkt dat ondanks de verschillende controles die wij uitvoeren, sommige mensen het nodig vinden om onze pijlen te verwijderen!

  Daarom willen wij als organisatie langs deze weg jullie aandacht hierop vestigen, zodat we het mislopen tot een minimum kunnen beperken. Het gaat over volgende passage, die zowel door de deelnemers van de 15Km als die van de 25Km gelopen wordt.

  Voor de deelnemers van de 15Km:
  In de Perrekouter worden jullie links gestuurd.

  Een 300m (of 7 verlichtingspalen) verder moeten jullie terug links, tussen 2 velden. Richting het stukje bos in de verte, normaal ga je daar ook al pijlen zien hangen tussen de bomen.

  Het zijn deze pijlen die steeds verwijderd worden. 🙁  Voor de deelnemers van de 25Km.
  Zij komen recht op de verlichtingspaal gelopen, op bovenstaande foto. Maar daar ontbreekt het dus ineens aan pijlen. In de verte, zo goed als rechtdoor, gaan zij normaal ook de pijlen zien, op de bomen in het stukje bus. Maar het traject loopt via het baantje tussen de velden.


 • Sportievelingen, vanaf morgen is het zover! (2/12/2021) by Lesley Cools

  Onze voorbereidingen zijn klaar, vanaf morgen kunnen jullie deelnemen aan onze Trail. Niet in de wedstrijd vorm die jullie gewoon zijn, maar als Strava Event.

  Laatste info en aandachtspuntjes:

  • Beide lussen vertrekken vanop dezelfde locatie, maar starten naar verschillende richtingen, opletten dus!
  • Op het parcours is er ook een splitsing.
  •  Wees voorzichtig! Door het vriesweer ligt het terrein er op enkele plaatsen zeer gevaarlijk bij. Onze bedoeling is dat jullie plezier beleven aan ons trail, en niet dat jullie kwetsuren oplopen.
  • Heb je deelgenomen, laat dan zeker een foto of berichtje achter op onze Facebook of via Strava. Je doet er ons een enorm plezier mee, maar misschien zit er voor enkele nog een verrassing in!

  Al deze info is ook terug te vinden op onze website: https://www.faluintjes-jogging.be

  VEEL PLEZIER!!

 • Faluintjes-trail = Strava Event, enkel uitgepijld, geen wedstrijd 🏃‍♂️🏃‍♀️ (2/7/2021) by Lesley Cools

  Gelet op de huidige COVID-maatregelen kunnen we helaas ook op Valentijnsdag onze trail niet laten doorgaan, althans niet in zijn klassieke vorm.

  Opnieuw annuleren zondermeer willen we echter niet doen, we hebben er dan ook voor gekozen om het geplande parcours volledig uit te peilen.

  Van zaterdag 13 februari tot en met zondag 21 februari kan ieder trail-liefhebber zijn beste beentje voorzetten op de lussen van 15 of 25 kilometer die beide garant staan voor minstens 80% off-road loop-plezier. Starten doen we aan de Bikers Bar Moorsel langsheen de Leirekensroute.

  Om toch een klein beetje voor dat bijzondere wedstrijdgevoel te kunnen zorgen, kan er worden deelgenomen aan onze Strava Events. Surf naar één van onderstaande links en schrijf je in voor de uitdaging van jouw keuze:

  Faltuintjes Trail 15km
  https://www.strava.com/clubs/833759/group_events/882972

  Faluintjes Trail 25km
  https://www.strava.com/clubs/833759/group_events/882949

  Uiteraard rekenen wij erop dat iedereen zich voor, tijdens en na het sporten aan de geldende corona-regels houdt alsook aan de geldende verkeersregels.

  Hou het veilig en vergeet vooral niet te genieten van al het moois dat onze streek te bieden heeft!

  Meer info vinden jullie op:
  https://www.faluintjes-jogging.be/info-voor-de-trail-lopers/

 • [BREAKING NEWS: Faluintjes-trail verplaatst naar 14/02/21] (10/23/2020) by Lesley Cools

  Gezien de huidige situatie en de daar bijhorende verscherpte maatregelen hebben wij vandaag de pijnlijke beslissing moeten nemen om onze trail op 22/11/20 niet te laten doorgaan.

  Dit gezegd zijnde, willen wij nog niet abrupt overgaan tot een complete annulatie van onze wedstrijd maar hebben we ervoor gekozen om de datum te verleggen naar het voorjaar van 2021. Wij hopen met jullie mee dat we tegen dan het COVID virus meer onder controle hebben gekregen waardoor niets nog onze sportieve uitdaging in de weg kan staan.

  Noteer dus alvast ? 14/02/21 in jullie agenda, volg onze pagina voor meer info en blijf vooral gezond en in beweging!

  Hopelijk tot dan!

 • UPDATE inschrijvingen Faluintjes Trail (10/17/2020) by Lesley Cools

  Wij weten dat jullie allemaal op hete kolen zitten, “Wanneer gaan die inschrijvingen open!”. Zo’n enthousiasme daar kunnen wij als organisatie alleen maar heel blij mee zijn!

  Normaal zouden de inschrijvingen vandaag starten, maar we vragen jullie nog een weekje geduld te hebben. Aangezien het overlegcomité pas in de loop van de komende week beslist of er bijkomende maatregelen nodig gaan zijn voor sportevenementen. Wachten wij voorlopig deze beslissing af, alvorens we de inschrijvingen effectief gaan openen.

  Ondertussen kunnen jullie natuurlijk verder blijven trainen, en blijven wij ons event verder voorbereiden. Zo is ondertussen het parcours uitgestippeld. Meer info vinden jullie op onze website.
  https://www.faluintjes-jogging.be/info-voor-de-trail-lopers/